Hi, ik ben Claudia Aio,
visual- & interaction designer.

Claudia

Over mij

In de afgelopen tien jaar heb ik mijzelf ontwikkeld van DTP-er tot visual- en interaction designer. Gedurende de opleidingen DTP en Media Vormgeven aan het Grafisch Lyceum Rotterdam heb ik de wereld van grafisch ontwerpen voor offline doeleinden eigen gemaakt. Ik heb ervaring opgedaan bij reclame bureaus en uitgevers van tijdschriften, waarbij ik heb geleerd om binnen een bestaande huisstijl en merkidentiteit een creatief ontwerp te maken.

Na het Grafisch Lyceum Rotterdam wilde ik mij ook ontwikkelen op digitaal gebied. Dat heeft mij gebracht bij de Hbo-opleiding Communicatie & Multimedia Design (CMD), welke ik in februari 2017 succesvol (met een 8 🙂 ) heb afgerond. Als CMD’er heb ik geleerd om behoeften van de doelgroep te vertalen naar een concept en gebruikersvriendelijk ontwerp.

Uit liefde voor het vak en behoefte aan meer praktijkervaring ben ik naast mijn studie in 2012 gestart als freelance designer. Voor een aantal vaste opdrachtgevers verzorg ik communicatie-uitingen, van concept tot het aanleveren bij de drukkerij of develop partij.

Klanten